Stáhněte si kuchařku ZDARMA: 11 receptů a rad pro letní grilování (elektronická kniha v PDF zdarma)

RECEPTY

Vařte kdekoliv, cokoliv a kdykoliv

Díky všestrannosti na Cobbu lze také péct, udit, vařit, dusit… Podívejte se na naše recepty.

Pstruh na grilu

Použité suroviny

  • 2 pstruzi
  • hrst pokrájených kaparů
  • hrst pokrájené petrželky
  • 50 g másla
  • plátky oloupaného citronu

Kapary s petrželkou rozetřeme společně s máslem. Ryby omyjeme, osušíme, posolíme a břišní dutinu naplníme máslovou směsí a plátky citronu.  Připravíme gril s ploténkou, necháme rozpálit. Pstruhy položíme na plotnu a necháme na každé straně 7 minut grilovat.

Podáváme s opečeným pečivem a čerstvou zeleninou dle naší chuti a fantazie.

Uzený pstruh

Použité suroviny

  • 3 pstruzi, každý asi 400g
  • 750 ml vody (3 hrnky)
  • 30 ml soli (2 polévkové lžíce)
  • 2 nalámané bobkové listy
  • 60 ml medu (1/4 hrnku)
  • 1 citron na plátky
  • pár snítek čerstvého kopru
  • Udicí směs
  • 80 ml (3 polévkové lžíce) udicích štěpků (chipsů)
  • 3 ml (1/2 čajové lžičky) sušeného tymiánu
  • 2 ml (1/2 čl) mletého černého pepře
  • 7 ml (1,5 čl) koriandru semen
  • 10 ml (2 čl) čaje rooibos
  • (bush tea)

Dobře propláchneme pstruhy a dáme do vhodné mísy. Přidáme vodu tak, aby byli pstruzi potopeni, pak přidáme sůl, bobkový list a med. Necháme 1 hodinu.

Pstruhy opláchneme a dobře osušíme. Ve skutečnosti,  pokud čas dovolí, necháme na roštu 20 minut oschnout. Do břišní dutiny vložíme plátky citronu a kopr a dochutíme pepřem.

Štěpky přelijeme vodou a necháme 15 minut. Slijeme vodu, přidáme zbývající ingredience udicí směsi a promícháme. Je třeba dodržet předepsané množství ingrediencí.

Připravíme si Cobb, vhodíme směs na oheň, necháme chvíli „rozudit“. Pstruhy na roštu dáme na gril a přikryjeme. Udíme 7-10 minut na každé straně. Před podáváním necháme 10 minut odpočinout. Uzeného pstruha můžeme servírovat na teplo nebo na studeno. Podáváme s chlebem, pečivem nebo prostě s tím, co máme rádi.

Italské rizoto s kuřecím masem, žampiony a zeleninou

  • 400 g kuřecích prsou
  • 200 g žampionů
  • cca 750 ml kuřecího vývaru
  • 1 mladá cuketa, 3 růžičky brokolice
  • 1 větší cibule
  • 3 větší stroužky česneku
  • cca 150 ml bílého vína
  • olivový olej
  • parmazán
  • sůl

Připravíme Cobb gril. Zapálíme 1 Cobble Stone, počkáme, až přestane kouřit. Na gril položíme smažící mísu wok a necháme pod poklopem asi 7 minut nahřát. Do mísy vlijeme přiměřené množství olivového oleje, na kterém osmahneme polovinu množství cibule. Přidáme kuřecí maso a restujeme 10 – 15 minut pod poklopem. V průběhu restování maso několikrát promícháme. Maso vyjmeme, do mísy přidáme žampiony a asi po 5 minutách přidáme brokolici a cuketu. Restujeme dalších 10 – 15 minut. Poté zeleninu a houby vyjmeme. Pokud je třeba mísu očístíme od přilehlých zbytků a vlijeme trochu olivového oleje. Necháme podle potřeby nahřát a přidáme druhou polovinu cibule a na plátky nakrájený česnek. Orestujeme a přidáme cca 200 g rýže na rizoto. Osmahneme, podlijeme bílým vínem a necháme odpařit. Pak postupně přiléváme vývar. Po přidání vývaru je vhodné rýži zamíchat, přiklopit poklici, nechat řádně rozehřát, odklopit, znovu zamíchat. Pozorujeme, jak se vývar částečně odpařuje a částečně se vsakuje do rýže. Takto pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže měkká. Nakonec vmícháme kuřecí maso, žampiony, zeleninu, můžeme ochutit ještě čerstvou nebo sušenou bazalkou a parmazánem. Necháme prohřát a můžeme servírovat.

Mušle na víně (doba přípravy cca 45 minut)

  • 1 kg očištěných slávek
  • jednu cibuli, dva stroužky česneku, jednu čerstvou červenou chilli papričku
  • plocholistou petrželovou nať
  • dvě lžíce olivového oleje
  • dvě lžíce smetany
  • 0,15 l bílého vína
  • citron

 Pomocí podpalovače zapálíme deset briket z dřevěného uhlí. Počkáme asi půl hodiny až všechny brikety zešednou. Místo nich můžeme použít jednu briketu Cobble Stone, kterou zapálíme přímo a počkáme jenom 3 – 4 minuty, až přestane kouřit. Po té umístíme na Cobb smažící mísu, poklop a necháme přibližně 7 minut rozpálit. Do smažící mísy kápneme olej, lehce orestujeme nasekanou cibulku, nasekanou chilli papričku a česnek. Přidáme bílé víno, zakryjeme poklopem a počkáme, až se začne vařit. Jakmile se vaří, dáme mušle a smetanu. Přiklopíme a počkáme, dokud se mušle neotevřou. Nyní přidáme natrhanou petrželku a zakápneme citronem. Promícháme a můžeme podávat. Jako příloha je vhodná francouzská bageta s bylinkovým máslem.

Tuna Burger s wasabi majonézou a marinovanou okurkou

Použité suroviny

  • 4 silnější steaky z tuňáka 150 – 180 g (3-4 cm silné)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvě drcený pepř
  • menší miska čerstvého polníčku nebo jiného vhodného salátu
  • 4 hamburgerové žemle
  • větší lžíce nakládaného zázvoru
  • 200 g majonézy, wasabi křen
  • lžíci sekaného kopru
  • 100 ml octa z bílého vína, lžíci cukru
  • přibližně ½ salátové okurky nakrájené na plátky.

Steaky tuňáka potřeme ze všech stran směsí oleje a drceného pepře. Roztopíme Cobb gril. Pomocí podpalovače zapálíme deset briket z dřevěného uhlí. Počkáme asi půl hodiny, až všechny brikety zešednou. Místo nich můžeme použít jednu briketu Cobble Stone, kterou zapálíme přímo a také vyčkáme, až zešedne a přestane kouřit. Jakmile přestane kouřit, umístíme na Cobb smažící mísu a poklop a necháme pár minut rozpálit. Asi po pěti minutách do mísy nalijeme ocet a přidáme cukr a kopr. Necháme povařit a horkým nálevem zalijeme plátky z okurek ve vhodné misce a necháme vychladnout. Na gril dáme ploténku, přiklopíme poklopem a necháme 5 minut rozpálit. Rozřízneme hamburgerové žemle a řeznou stranou je na sucho opečeme na ploténce přibližně 3 minuty. Pak z ploténky odstraníme případné drobky, znovu přiklopíme poklopem a necháme 5 minut rozpálit. Jakmile je ploténka rozpálená, dáme na ni připravené steaky a grilujeme ne více než 2 minuty z každé strany. Servírujeme tak, že na spodní polovinu žemle naskládáme polníček, na něj steak a navrch wasabi majonézu. Tu připravíme tak, že podle chuti smícháme majonézu s wasabi křenem. Nakonec poklademe marinovanými plátky okurky a přiklopíme druhou polovinou žemle. Podáváme spolu s nakládaným zázvorem.  

UNIKÁTNÍ KONSTRUKCE

SOUČÁSTI GRILU

Korpus těla grilu je z kvalitní nerezové oceli.

Základní grilovací mřížka s nepřilnavou úpravou.

Snadná manipulace bez nutnosti rukavic díky chytré rukověti.

Vnitřní nádoba grilu, střední část je určena k podpalování a umístění košíku na brikety. Vnější obvodová prohlubeň slouží k nalití vody popř. vína nebo piva a také k záchytu odkapávajícího tuku (patent firmy Cobb).

Košík na brikety.

Víko z leštěného nerezu.

Unikátní konstrukce grilu
ZÍSKANÁ OCENĚNÍ

COBB GRIL DOPORUČUJÍ

Ocenění časopisu TIME
Time Magazine International

Magazín Time zvolil gril Cobb jako nejlepší vynález roku 2001

Ocenění HPBA – Heart, Patio & Barbecue Association
HPBA – Heart, Patio & Barbecue Association

Grily firmy Cobb získaly 2 prestižní ocenění od Asociace pro zdravé grilování VESTA na Expu 2003 za nejlepší předváděcí akci a jako nejlepší novinku v grilování roku 2003.

The Heart and Stroke Foundation South Africa
The Heart and Stroke Foundation South Africa

Výrobek schválila Heart Foundation, což je jihoafrická nadace zaměřená na snížení a prevenci výskytu srdečních onemocnění a mrtvice u populace Jihoafrické republiky.

Ocenění DISA - Design Institute South Africa
DISA - Design Institute South Africa

Díky inovacím v technologii a designu, gril v roce 2007 získal ocenění od institutu pro design DISA.